Cwaniak Warszawski
Rejs po Warszawie, z portu Cypel Czerniakowski na Młociny. Muzyka: Na żywo Kapela Czerniakowska lub warszawskie przeboje i praskie przyśpiewki min. Jeremiego Przybory. Wystrój pokładu: elementy z epoki PRL, motywy warszawskie.
MENU:
Przekąski zimne:
- Smalczyk domowy z cebulą, jabłkiem i ogórkami kiszonymi
- Lorneta z meduzą (zimne nóżki w galarecie)
- Gzik (twarożek ze szczypiorkiem i pieczony ziemniak)
- Śledzik lubi pływać ( śledź przyrządzony po warszawska, w cebulce)
- Deska wyrobów wędliniarskich według starych receptur wędzonych we własnej wędzarni /szynka, baleron, polędwiczki, kaszanka, salceson, pasztetowa/
- Boczek zawinięty na suszonej śliwce, przypieczony na chrupko w piekarniku
- Bagietka, pieczywo razowe na zakwasie, pieczywo białe
Sałatki
- Szopska/sałaty, pomidory, ogórki, papryki, oliwki,ser feta,sos vinnaigrette/
- pikle / domowe przetwory ; marynowane grzybki, cebulka, czosnek, papryka, ogórki kiszone, korniszony, patison/
Posiłek na pokładzie
- żurek z kiełbaską / krupnik / barszcz/ flaczki
- golonka w piwie
- bigos/ gulasz mięsny
Grill
- pstrąg / węgorz / sielawa wędzony "na oczach gości" w wędzarni na olchowym drewnie
- karkówka marynowana w ziołach
- kaszanka
- kiełbasa wiejska biała i tradycyjna
Deser
- Kompot z wiśni
- sernik,
- szarlotka,
- ciasto z owocami domowe
- dzieła na prawdziwym wiejskim maśle i serze
Dodatkowo
- kawa kapitańska
- herbata z prądem lub bez
- cola, fanta, sprite
- woda mineralna z saturatora