Cała naprzód ku nowej przygodzie...

Z pokładu statku świat wygląda inaczej. Dzika przyroda odkryje przed Nami swoje sekrety, a gościnna rzeka otuli swą wstęgą i poprowadzi ku nowej przygodzie.

{Zapoznaj się z OFERTĄ}
jagodowyrys.png

Cwaniak Warszawski

foto_jagodowy_rys_5.jpgRejs po Warszawie, z portu Cypel Czerniakowski na Młociny. Muzyka: Na żywo Kapela Czerniakowska lub warszawskie przeboje i praskie przyśpiewki min. Jeremiego Przybory. Wystrój pokładu: elementy z epoki PRL, motywy warszawskie.

MENU:

Przekąski zimne:

  1. Smalczyk domowy z cebulą, jabłkiem i ogórkami kiszonymi
  2. Lorneta z meduzą (zimne nóżki w galarecie)
  3. Gzik (twarożek ze szczypiorkiem i pieczony ziemniak)
  4. Śledzik lubi pływać ( śledź przyrządzony po warszawska, w cebulce)
  5. Deska wyrobów wędliniarskich według starych receptur wędzonych we własnej wędzarni /szynka, baleron, polędwiczki, kaszanka, salceson, pasztetowa/
  6. Boczek zawinięty na suszonej śliwce, przypieczony na chrupko w piekarniku
  7. Bagietka, pieczywo razowe na zakwasie, pieczywo białe

Sałatki

  1. Szopska/sałaty, pomidory, ogórki, papryki, oliwki,ser feta,sos vinnaigrette/
  2. pikle / domowe przetwory ; marynowane grzybki, cebulka, czosnek, papryka, ogórki kiszone, korniszony, patison/

Posiłek na pokładzie

  1. żurek z kiełbaską / krupnik / barszcz/ flaczki
  2. golonka w piwie
  3. bigos/ gulasz mięsny

Grill

  1. pstrąg / węgorz / sielawa wędzony "na oczach gości" w wędzarni na olchowym drewnie
  2. karkówka marynowana w ziołach
  3. kaszanka
  4. kiełbasa wiejska biała i tradycyjna

Deser

  1. Kompot z wiśni
  2. sernik,
  3. szarlotka,
  4. ciasto z owocami domowe
  5. dzieła na prawdziwym wiejskim maśle i serze

Dodatkowo

  1. kawa kapitańska
  2. herbata z prądem lub bez
  3. cola, fanta, sprite
  4. woda mineralna z saturatora